کروتون : پرورش و نگهداری

کروتون پرورش کروتون نگهداری کروتون

کروتون

 نام علمی : Codiaeum Variegatum

نام انگلیسی : CROTON

Croton یکی از رنگارنگترین گیاهان آپارتمانی است و اغلب اوقات در زبان انگلیسی نام بامسمای (Joseph’s coat) به آن اطلاق میگردد.این گیاه که نام کامل علمی آن Codiaeum variegatum pictum می باشد، بومی مالزی و هند شرقی و عضو تیره فرفیون (Euphorbiaceae) است. نام آن مأخوذ از نام بومی اش یعنی Kodino است.

این گیاه در نیمه اول قرن نوزدهم به سرزمین غرب معرفی گشته است. در حال حاضر انواع مختلفی از آن با برگهای نواری شکل یا برگهایی به شکل برگ غار یا برگ بلوط و بسیاری انواع دیگر پرورش داده می شوند در تمامی آنها علائمی به صورت رگه های زرد پررنگ با رنگهای شاد و روشن در لابلای این علائم مشاهده می گردد.

این گیاهان را اغلب به عنوان کروتون می شناسند در حالی که این نام در حقیقت متعلق به جنس دیگری میباشد. نام دیگری که بعضی اوقات به آن برمی خوریم Croton codiaeum است که از ترکیب دو نام لاتین گیاه به دست آمده است. تا چندی پیش چنین تصور میشد که انواع مختلف کروتون برای ادامه حیات نیاز به دمایی بالا دارند و از این رو آنها را برای نگهداری در منزل مگر برای مدتی کوتاه کاملاً نامناسب میپنداشتند.

امروزه این گیاهان در درجات بسیار پایین تر پرورش داده میشوند و پرورش آنها به عنوان گیاهان آپارتمانی متداول گشته است. با وجود این حفظ آنها در طول زمستان بدون اینکه تعدادی از برگهای تحتانی خود را از دست بدهند کار دشواری است و به همین دلیل برخی آنها را گیاهانی یکبار مصرف (منظور از گیاه یکبار مصرف گیاهی است که پس از یکبار گل دهی و یا یک فصل رشد به دور انداخته میشود.)به شمار می آورند. یکنواخت نگاه داشتن دما در همه اوقات یکی از رموز موفقیت در پرورش آنها است.

Croton به عنوان یکی از معدود گیاهانی که واقعاً به محلی نورگیر نیاز دارد قابل استفاده می باشد. در هنگام خرید جذابیت برگها را ملاک انتخاب خود قرار دهید . گیاه باید تا پایه پوشیده از برگ باشد و اثری از برگهای رنگ باخته یا کدر در آن دیده نشود. در صورت خرید در فصل زمستان مراقب باشید که گیاه در راه بازگشت به منزل در معرض باد و کوران قرار نگیرد و دچار سرمازدگی نشود.

در گلدانهای (9cm ) تقریباً تا (۲۵cm) و در گلدانهای (۱۳cm) تا (۵۰cm) رشد میکنند. این گیاهان می توانند به درختچه های بزرگی با (۱m) ارتفاع و همان میزان عرض تبدیل گردند.

هر ساقه (۲۰-۲۵cm) در سال رشد می کند .

در فصل تابستان سنبله باریکی از گلهای کوچک برروی نمونه های بالغ می روید. این سنبله جلوه چندانی ندارد.

هر چه مقدار نور بیشتر باشد، کیفیت رنگ برگها بهتر خواهد شد.این گیاهان نور مستقیم خورشید را تحمل میکنند اما هنگامی که در معرض آفتاب قرار دارند نباید آنها را از بالا آبپاشی نمود زیرا برگها دچار سوختگی خواهند شد.

دامنه نوسانات دما نباید وسیع باشد. این کلید موفقیت است. دمای مطلوب در فصل زمستان در حدود (۱۷) درجه می باشد که میتواند به (۱۳) درجه نیز کاهش یابد، مشروط بر اینکه در همین حد ثابت بماند. این گیاهان گرما را تا (۲۷) تحمل میکنند.

در تابستان با حداقل ۲-۳ نوبت آبیاری در هفته کروتون را سیراب نگاه دارید . هرگز اجازه ندهید گیاه خشک بماند. در زمستان هر ۵-۴ روز یکبار کافی خواهد بود. در این فصل باید از آب ولرم استفاده شود.

در تابستان که فصل رشد گیاه است به طور منظم هر ۱۴ روز یکبار کود مایع را به آب آن اضافه کنید.

آبپاشی روزانه از بالای برگها در طول تابستان برای گیاه مفید است ، اما این کار را نباید در آفتاب مستقیم انجام شود راه دیگر برای تامین رطوبت این است که گلدان را برروی ریگ مرطوب قرار دهید.

نظافت این گیاهان از طریق آبپاشی و یا بوسیله اسپری براق کننده برگ انجام می شود. استفاده از مواد براق کننده بیشتر از یکبار در ماه مجاز نیست.

همیشه گیاه را از کوران یا جریان تندهوا دور نگاه دارید . همچنین آن را در نزدیکی بخاری گازی قرار ندهید.

بهترین زمان اوائل بهار است. گلدانی که برای کاشتن کروتون مورد استفاده قرار می گیرد نباید خیلی بزرگ باشد.

نمونه هایی را که بدقواره شده و برگهای خود را از دست داده اند میتوان در فصل بهار که رشد جدیدی را آغاز می کنند هرس نمود . برای جلوگیری از تراوش شیره گیاهی محل های برش باید آغشته به خاک زغال گردند.

در فصل بهار تعدادی قلمه از انتهای ساقه ها تهیه کنید و آنها را در شرایط مرطوب و دمای (۲۴) درجه بنشانید.در صورت امکان از دستگاه تکثیر استفاده کنید.

متوسط نمونه های بالغ در شرایط مساعد برای رشد سالها عمر می کنند. افراد مبتدی که می خواهند این گیاهان را در منزل خود پرورش دهند باید آنها را گیاهانی با عمر کوتاه تلقی کنند.

این گیاهان ارزش آن را دارند که در میان گروهی از گیاهان مختلف کاشته شوند ، زیرا در این صورت رنگ آمیزی خود را تماماً به نمایش می گذارند.

در صورتی که می خواهید گیاه خود را از فصلی به فصل دیگر نگاه دارید باید از تجربه کافی در ارتباط با گیاهان برخوردار باشید.

علت : هوای سرد و خشک ، کروتون را به محل گرمتری انتقال داده و رطوبت مورد نیاز آن را تامین کنید. عمل آبپاشی را انجام دهید.

علت : کمبود نور ، گیاه را به محل بهتر و روشن تری انتقال دهید.

علت : تابش مستقیم خورشید برروی برگهای مرطوب ، از آبپاشی کروتون در آفتاب خودداری کنید.

علت : بخار گاز ، گیاه را به اتاقی که فاقد بخار گاز باشد انتقال دهید.

علت : خشکی و گرما ، گیاه را به محل خنکتری انتقال دهید . آن را آبپاشی کنید و رطوبت مورد نیاز آن را فراهم کنید.

علت : آبزدگی در اثر آبیاری بیش از اندازه ،به گیاه فرصت دهید تا آب اضافی خود را دفع کند. پس از بهبود آن را کمتر

آبیاری کنید.

علت: نیاز به تغذیه .

علت : نوسانات دما ، کروتون را در یک دمای یکنواخت سعى کنید نگاهداری کنید.

علت : کنه قرمز (Red spider mite) ، گیاه را با یک کنه کش جذبی سمپاشی کنید . میزان رطوبت را افزایش دهید.

علت : (Scale insect) شپشک ، با یک گوش پاک کن آغشته به الکل متیلیک رقیق تک تک حشرات را از روی کروتون بردارید و پای گیاه را با یک حشره کش جذبی سمپاشی کنید.

علت: Mealy bug – شپشک نرم تن ، بایک گوش پاک کن آغشته به الکل متیلیک رقیق تک تک حشرات را از روی گیاه بردارید و یا گیاه را با یک حشره کش جذبی سمپاشی کنید.

مقالات مرتبط:

رسانه های همکار
استفاده از مطالب آوند برای مقاصد غیرتجاری با ذکر نام مجله اینترنتی آوند و لینک به منبع بلامانع است. حقوق این سایت به مجله اینترنتی آوند تعلق دارد.
محصول با موفقیت به سبد خرید اضافه شد.